Menu Sluiten

Welzijn Roden

WinfoPunten WiN

Op meerdere plekken in de gemeente Noordenveld zijn vaste WinfoPunten waar medewerkers van WiN aanspreekbaar zijn voor vragen en informatie op het gebied van welzijnswerk.

In Roden is dat in het Scheepstra Kabinet. Iedere 3de maandag van de maand van 10:00 tot 11:00 uur.

Een dergelijk informatiepunt staat open voor vragen op het gebied van welzijn en daarmee ook eigenlijk voor allerlei vragen die spelen in de samenleving. Welzijnswerk is breed. Bij WiN is buurtwerk over leefbaarheid in buurten en dorpen belangrijk. Maar net zo belangrijk is het werk van de sport- en cultuurcoaches en de activiteiten die de jongerenwerkers organiseren. Het gaat om raad en daad. Soms praktisch en doorverwijzend naar een activiteit, soms om een inwoner op weg te helpen naar het juiste loket. Soms komen inwoners niet eens met een vraag, maar gewoon om een kop koffie te drinken en even te kletsen. Prima, mag allemaal.

Vragen die binnenkomen gaan over de activiteiten in de omgeving, soms over wat te doen bij een burenruzie of wanneer je vrijwilligerswerk zoekt of als mantelzorger even steun wil voor een bepaalde periode. Inwoners kunnen hier terecht om informatie op te halen of te brengen. Dit kan met welzijnswerk te maken hebben in de breedste zin van het woord.’

Vragen kunnen ook telefonisch of per mail binnenkomen 050 3176500 en service@stwin.nl.