• image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
Previous Next

NIEUWBOUW RAADHUISSTRAAT DOOR WOONBORG.

Plan: 14 appartementen te bouwen op nog onbebouwde grond.

 

De te bouwen appartementen worden voorzien van een gecombineerde woon-/eetkamer, open keuken en een slaapkamer. De locatie is recht tegenover de ingang van het gemeentehuis. Aan de achterkant van het complex worden vijf parkeerplaatsen aangelegd. Meer informatie vindt u op de website van Woonborg:www.woonborg.nl.

Hoewel ze niet voor een specifieke doelgroep bedoeld zijn, is de categorie ouderen niet voor de hand liggend vanwege het ontbreken van een lift.
Het perceel aan de Raadhuisstraat valt in het bestemmingsplan voor het centrumgebied van Roden. Ter plaatse was geen woningbouw of anderszins bebouwing voorzien. In het bestemmingsplan is dan ook geen bouwvlak opgenomen. Om de bouw van de appartementen mogelijk te maken zal het bestemmingsplan gewijzigd moeten worden.

In het kader van het wettelijk vooroverleg is het voorontwerp van het bestemmingsplan zowel aan de provincie Drenthe als het Waterschap Noorderzijlvest voorgelegd. 

Het Waterschap gaf in haar advies aan dat meer duidelijkheid moet komen over hoe afvalwater en hemelwater afgevoerd gaat worden. Ook het vertraagd afvoeren van hemelwater van het parkeerterrein zou meer aandacht moeten krijgen. In overleg met het Waterschap is de toelichting van het bestemmingsplan aangepast. Vermeld wordt dat het rioolstelsel wordt uitgevoerd in gescheiden systemen voor enerzijds het afvalwater en anderzijds het hemelwater. Ook zal worden onderzocht of er mogelijkheden zijn het regenwater met tussenkomst van zogenaamde verticale infiltratiebuizen af te voeren.

De provincie Drenthe geeft aan dat in de planningslijst voor de woningbouw binnen de regio Groningen-Assen een aantal van 12 woningen staan gereserveerd voor de Raadhuisstraat te Roden. Dit aantal zal op de planningslijst nog worden aangepast.

 

Bron: DitIsRoden.nl

 

______________________________________________________________________________________________________________________ 

 

PRAAT MEE OVER DE DEMOCRATIE OP 13 SEPTEMBER 2017.

Zaterdag 9 september is het de Dag van de Democratie.

Daarom organiseert de gemeente samen met de deelnemende partijen op woensdag 13 september a.s. vanaf 19.00 uur een informatiemarkt in het gemeentehuis waar je kunt zien en ervaren welke activiteiten al gaande zijn of nog op de planning staan in 2017 rondom het thema democratie.

De markt wordt gehouden in de oude hal van het gemeentehuis. Deze begint om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 20.30 uur.

Ook kun je in gesprek met raadsleden over de lokale democratie, de gemeente en de lokale politiek en besluitvorming.

De volgende activiteiten worden onder andere gepresenteerd: How to pimp your Village, 100 jaar Vrouwenkiesrecht, Democracity (interactief spel voor basisscholen), Toegankelijkheid voor mensen met een beperking en Roden Proeft. Woensdag 13 september dus, als je mee wilt praten over democratie.

Bron: De Krant.

_______________________________________________________________________________________

OPEN MONUMENTENDAGEN IN GEMEENTE NOORDENVELD.

De Open Monumentendag in Noordenveld is deels een tweedaags evenement. Hier info over Peize, Roden en Roderwolde.

 

In Roden alleen zaterdag geopend de Catharinakerk (met orgelspel) en havezate Mensinge (ook van 11.00 – 16.00 uur) met een door de Historische Vereniging ‘Roon’ ingericht fototentoonstelling, ingericht met oude foto’s van boeren, burgers en buitenlui uit Roden en omgeving.

De Scheepstraschool is beide dagen van 13.30 – 16.30 uur geopend, met schoolplaten van Cornelis Jetses. Willem Holt toont houten boerenwagens en karren die hij op schaal maakte. In het Scheepstra Kabinet is een expositie over het leven en werk van Hindericus Scheepstra, schrijver van de Ot en Sien, en een tentoonstelling van vertaalde Jip en Janneke boeken.

In monumentale boerderij uit 1925 de Waaienhof, Oosteinde 1 in Roden, beide dagen van 11.00 – 16.00 uur open, is een museum ingericht met klassieke auto’s, (stationaire) motoren en oude gereedschappen.

De dorpskerk van Peize biedt zaterdag van 11.00 – 16.00 uur een tentoonstelling ingericht van monumenten in Peize. Ook is er een infopunt van de Historische Vereniging met informatie, boeken, ansichtkaarten en er is een wandelroute verkrijgbaar. De Paiser Meul is beide dagen van 11.00 – 16.00 uur open.

Olie- en Korenmolen Woldzigt en inbrengwinkel De Meulenkaomer in Roderwolde zijn zaterdag en zondag van 11.00 – 17.00 uur open. Zaterdag wordt op het terrein voor molen de oogst van het afgelopen seizoen aangeboden. De Jacobskerk is zaterdag van 11.00 – 17.00 uur open. Meer over de OMD Noordenveld op www.roderjournaal.nl.

 

Bron: Roder Journaal.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________ 

 

DE ONDERTEKENDE FINANCIËLE JAARVERSLAGEN.

 

1Financieel jaarverslag 2015.

2. Financieel jaarverslag 2016.

 

 _________________________________________________________________________________________________________________________ 

INLOOPBIJEENKOMST OVER DE BOSKAMP-LOCATIE.

Bestemmingplan moet gewijzigd worden.

 

Na de sloop van de oude bibliotheek, de school en een aantal woningen ligt er aan de Boskamp, tussen de Meester Apothekerstraat en de Secretaris Buiteveldlaan een stuk grond braak.

In samenwerking met Woonborg wil de gemeente hier woningen op bouwen. Gezien de ligging ligt woningbouw het meest voor de hand.

 

Woonborg heeft het noordelijk deel van de grond in bezit. Het zuidelijk deel is eigendom van de gemeente en heeft in het bestemmingsplan een maatschappelijke bestemming. Om woningbouw te kunnen realiseren moet deze maatschappelijke bestemming worden gewijzigd naar woningbouw.

 

Voor iedereen, die daar verdere informatie over wenst of inzicht wil krijgen over dit ontwerpbestemmingsplan, organiseert de gemeente een inloopbijeenkomst op woensdag, 20 september a.s. van 16.00 tot 18.00 uur in de hal van het oude deel van het gemeentehuis.

 

Ook kan men het plan inzien in het gemeentehuis, Raadhuisstraat 1 te Roden.

 _______________________________________________________________________________________________________________________

 

 

Bent U de file bij de stad ook zo zat? Praat dan mee over de bus naar de stad!

 

Binnen de regio Leek - Roden is de gemeente bezig met de studie Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) om het openbaar busvervoer tussen Roden, Leek en Groningen op de (middel)lange termijn nog succesvoller te maken. Het uitgangspunt hierbij is hoogwaardig openbaar vervoer: snellere reistijden en een beter comfort. De gemeente vind het erg belangrijk om bij de uitwerking nadrukkelijk ook de mening van bewoners mee te nemen! Op 2 juli 2013 is daarom een eerste openbare inloopbijeenkomst gehouden

 

Globale verkenning

Na die inloopbijeenkomst zijn vele varianten (verschillende mogelijk busroutes) verkend en is een eerste selectie gemaakt van te onderzoeken varianten. Enkele voorbeelden daarvan ziet u op de afbeeldingen. De bovenste variant betreft een gestrekte lijn dwars door Roden. De onderste variant betreft een koppeling van de Q-liners naar Roden en Leek.  Er zijn nog veel meer varianten denkbaar en onderzocht.

Meedenken?

Wilt u ook meedenken  over de verschillende varianten en busroutes die mogelijk zijn voor het hoogwaardig, snel en comfortabel vervoer van en naar Groningen? Praat dan met ons mee op de tweede informatieavond voor Roden en Leek, deze wordt gehouden op dinsdag 10 september 2013 in het gemeentehuis in Leek (zaal open om 19.00 uur, presentatie door adviesbureau  Grontmij om 19.30 uur). Wethouder Huisman (Gemeente Noordenveld) en wethouder Haseloop (gemeente Leek) zullen op de informatieavond aanwezig zijn 

Vervolg

Na de informatiebijeenkomst wordt de presentatie op onze website geplaatst. Nadat wij uw reactie gehoord hebben wordt de globale verkenning afgerond en bepaald welke varianten nader verkend worden. Daarna zal er nog een openbare bijeenkomst georganiseerd worden om een voorkeursvariant te bepalen. Wij hopen U op 10 september ook te mogen verwelkomen. Heeft u reeds enkele aanbevelingen? Mailen kan ook, op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

De gemeente vind het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen op de hoogte worden gebracht en iedereen de mogelijkheid krijgt om deze informatiebijeenkomst te bezoeken.

Aan het verzoek van de gemeente om daarom de publicatie ook op onze eigen website te zetten, geven wij graag gehoor.

 

Wijkbelangenvereniging Roden Centrum

 

Distributed by SiteGround