• image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
Previous Next

NIEUWBOUW IN HET CENTRUM.

Woonborg heeft bouwplan voor de Raadhuisstraat.

 

Het centrum heeft twee stukken grond, die al langere tijd braak liggen. Uiteraard de hoek Wilhelminastraat/Kanaalstraat, maar ook tegenover het Gemeentehuis aan de Raadhuisstraat. Bij de Rodenaren beter bekend als “Het gat van Karsijns”. 

Woonborg heeft voor deze plek een nieuwbouwplan ontwikkeld. Als u de krant heel stipt leest, bent u de nodige informatie al tegengekomen. Voor iedereen die dit gemist heeft, zetten wij hieronder alles nog eens op een rijtje. 

Het wordt een complex met 14 appartementen. Twee op de begane grond naast de ingangen van het gebouw. Daarboven drie woonlagen met in totaal 12 appartementen. Achter het gebouw is ruimte voor 5 parkeerplaatsen en een gezamenlijke buitenruimte.

Het worden zogenaamde “compacte appartementen”. In het appartement is ruimte voor een woon-/eetkamer, open keuken, één slaapkamer en een Frans balkonnetje. De appartementen zijn bedoeld voor alle leeftijden, dus ook voor jongeren.

Belangrijk detail is dat het complex niet wordt voorzien van een lift.

 

Het eerste ontwerp werd in juni jl. in een informatiebijeenkomst voor de Zakenring Roden, direct-omwonenden, de gemeenteraadsleden en onze wijkbelangenvereniging gepresenteerd. De bestemmingsprocedure is een overlegpunt met de gemeente Noordenveld.

Woonborg verwacht dat Geveke Bouw & Ontwikkeling in 2017 met de bouw van start zal gaan.


 

SLOOP EN NIEUWBOUW AAN DE PADKAMP.

Woonborg vervangt verouderde twee-onder-een-kap woningen.

                             

Woonborg wil de komende jaren elk jaar 50 verouderde woningen vervangen door energie-neutrale nieuwbouw.

Na de realisatie van de nieuwbouw aan de Koerskamp heeft Woonborg eerst een “Nul op de Meter”-project gedaan. Renovatie van deze verouderde woningen aan de Padkamp bleek echter te ingrijpend en te kostbaar. Daarom besloot men niet door te gaan met renovatie. Aan de vervanging door nieuwbouw werd de voorkeur gegeven.

Uiteraard worden de huurders betrokken bij het gehele project.

De sloopwerkzaamheden zijn inmiddels al gestart.


 

HET WORDT WEER GEZELLIG DRUK IN RODEN’S CENTRUM.

De weihnachtsmarkt komt eraan.

 

Op zaterdag 10 december a.s. wordt er weer de Roder Weihnachtsmarkt gehouden.

Inmiddels bekend als een gezellige markt in Duitse sferen met extra activiteiten.

Zoals de “kunstijs”-baan” en standhouders met van alles, dat te maken heeft met

de speciale herfstsfeer en de donkere dagen rond Kerstmis.

Ongetwijfeld staat ook de glühwein warm en kan er het nodige worden verorberd.

Bent u nieuwsgierig geworden waar u straks naar toe zult gaan?

Kijk op www.volksvermaken.nl voor meer informatie.


 

 

 

FINANCIELE STEUN AANVRAGEN VOOR NLdoet 2017.

Het Oranje Fonds heeft de aanvraagprocedure geopend.

 

Vanaf begin november heeft het Oranje Fonds de aanvraagprocedure geopend om een financiële bijdrage aan te vragen voor NLdoet in 2017.

De maximale bijdrage is een bedrag van € 400,= en bestemd voor het realiseren van wensen van verenigingen, stichtingen, scholen of zorginstellingen. Hierbij is uiteraard de hulp van vrijwilligers onontbeerlijk.

Draagt u uw vereniging of andere instelling een warm hart toe en bent u van plan om volgend jaar op 10 en/of 11 maart iets extra’s te doen? Schroom dan niet om een aanvraag voor een financiële bijdrage in te dienen.

Kijk op de webite van het Oranje Fonds voor de voorwaarden en mogelijkheden om hiervan gebruik te maken.

Wacht niet te lang want de regel van  “op=op”  is helaas wel van toepassing. Aanvragen dienen uiterlijk 31 januari 2017 bij het Oranje Fonds binnen te zijn.


 

 

 

 

 

Van onze wijkagent Robert Bouma kregen wij de volgende uitnodiging binnen.

 

Je ziet het pas als je het door hebt!

 De donkere dagen staan weer voor de deur. Het is gebleken dan het aantal inbraken in dit jaargetijde toenemen. Er worden daarom meerdere acties ondernomen om dit probleem aan te pakken, onder andere op het gebied van preventie en opsporing. Hierin wordt samengewerkt met verschillende instanties.

 Deze inspanningen werpen onderhand vruchten af maar ik ben ervan overtuigd dat er pas echt succes kan worden geboekt met medewerking van u, de bewoner van de gemeente Noordenveld. U bent namelijk een niet te onderschatten partij in het voorkomen van inbraken maar ook in het meehelpen met de opsporing van de daders. In het kort: Geen informatie, Geen opsporing.

Deze informatie kan binnenkomen via een aangifte maar ook bijvoorbeeld via het doen van meldingen van verdachte situaties. Maar ja, wat is een aangifte en wat is een verdachte situatie.

 Zoals hierboven genoemd zijn er al diverse acties opgezet maar er zullen vast nog andere manieren zijn om bovengenoemd probleem aan te pakken. Vaak ligt deze manier zeer voor de hand maar wordt niet gezien en soms is er een zeer creatieve of baanbrekende oplossing die nog niet gebruikt wordt. Ik wil graag met u hierover nadenken en nodig u daarom uit voor een bijeenkomst op dinsdag 26 november om 19.30 uur in het gemeentehuis.

 

Met vriendelijke groeten,

Robert Bouma

Wijkagent

Wat is een mantelzorger?

 

Een mantelzorger is iemand die meer dan 8 uur per week en langer dan 3 maanden zorg verleent aan een naaste. Dit kan zorg zijn voor een partner, een ouder, een kind, een vriend of een buur.

WiN (Welzijn in Noordenveld) biedt ondersteuning aan mantelzorgers. Om te benadrukken hoe belangrijk de inzet is van mantelzorgers is in Noordenveld november 2013 uitgeroepen tot Maand van de Mantelzorg. Het Contactpunt (CPM) en WiN organiseren verschillende activiteiten in deze maand.

 

Dag van de Mantelzorg

 

Op vrijdag 8 november vindt de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg plaats. Een dag van waardering voor de vaak langdurige en intensieve zorg die veel mensen bieden aan hun naasten. Op deze dag organiseert het Contactpunt Mantelzorg Noordenveldvoor de mantelzorgers in Noordenveld een High Tea. U vindt het programma op de website.

Het CPM nodigt alle mantelzorgers van harte uit om naar deze middag te komen. De toegang is gratis. Aanmelden graag voor 1 november bij WiN.

 

Rozenactie

 

Als u een mantelzorger kent die een roos verdient, dan kunt u naam en adres voor 1 november doorgeven via WiN. Op 8 november krijgen mantelzorgers een roos thuisbezorgd.

 

Ontbijtservice

 

Wilt u een mantelzorger verrassen met een ontbijtje? In de maand november organiseren leerlingen van de Esborg samen met WiN een ontbijtservice voor mantelzorgers in Noordenveld. Zij zullen op enkele ochtenden tussen 9.00 en 10.00 uur een heerlijk ontbijt bij mantelzorgers thuisbezorgen. Bent u mantelzorger of kent u iemand die u een ontbijt wilt aanbieden, dan kunt u dit doorgeven.

 

Vragen?

 

Heeft u vragen over mantelzorg, dan kunt u terecht bij de buurtwerker. Voor Roden is dit Jan Donkelaar. Opgave voor de dag van de mantelzorg, de rozenactie of de ontbijtservice kan via onderstaand telefoonnummer of mailadres.

Welzijn in Noordenveld (WiN)
Schoolstraat 50
9301 KC Roden
telefoon 050 3176500
Informatie via website www.welzijninnoordenveld.nl/mantelzorg
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

 

Distributed by SiteGround